Historie Survivalrun Boven-Leeuwen

Ergens in ’95 is het idee om een Survivalrun te gaan organiseren op komen borrelen bij diverse mensen van Carnavalsvereniging de Roefelbus. Men wilde naast de vaste Carnavals-activiteiten die al georganiseerd werden, op de één of andere wijze ook nog “iets anders” in het dorp op poten gaan zetten. Omdat er extra manschappen nodig waren om een evenement op poten te zetten werd een samenwerkingsverband gesloten met sv D.S.Z.

De eerste run vond plaats op 14 juni 1996. De toenmalige groep organisatoren legde de basis voor het evenement dat in 2020 toe zal zijn aan haar 25ste editie.

Centraal in de vele verhalen over het eerste decennium staat het jaar 2000 toen noodweer roet in het eten gooide. De meeste jeugdlopers hadden hun run al afgesloten toen het harder dan hard begon te waaien, een wind die aangroeide tot een flinke storm. In allerijl werden de deelnemers van het parcours gehaald evenals de vele vrijwilligers die langs de route stonden. Voornamelijk in het Groenewoud waar flinke takken van de bomen afbraken en rond het Piet van Beemplein was de situatie zeer onveilig.

In 2005 is de organisatieploeg flink vernieuwd. Deze nieuwe ploeg, die in de daarop volgende jaren verder is uitgebreid, is ieder jaar vanaf januari volop in de weer om een spectaculaire run te verzorgen. Zij organiseren de run samen met meer dan 150 vrijwilligers, die ieder jaar weer belangeloos hun medewerking verlenen.

Zestien jaar lang waren start en finish te vinden op het Piet van Beemplein. Na het overlijden van Piet van Beem, een grote fan van het eerste uur, is besloten om in 2012 te verhuizen naar het nieuw aangelegde park Groenewoud. Voor de organisatie betekende dit dat men een groot evenemententerrein ter beschikking kreeg, waar men een prachtige finishstraat neer kon zetten.

In 2013 mocht de organisatie meer dan 600 deelnemers begroeten, een stevige verbetering sinds het allereerste deelnemersveld van 86 personen. Een jaar later konden we voor het eerst in het bestaan van het evenement het bordje “uitverkocht” op de deur hangen. Het maximum van 650 deelnemers was reeds op de donderdag voorafgaand aan de run bereikt. Dit was voor de organisatoren natuurlijk een geweldige stimulans om er in 2015 een prachtige jubileum-editie van te maken.

In het jubileumjaar werd het organisatieteam uitgebreid, een nieuw logo en een gewijzigd parkoers gepresenteerd. Ondertussen is het evenement succesvoller dan ooit. In 2016 en 2017 was het evenement binnen een mum van tijd geheel uitverkocht. Niet alleen de survivalsport maar ook de Survivalrun Boven Leeuwen, een van de oudste nog bestaande runs van het land, beleven deze jaren een geweldige boost. 

foto4foto5

Hoofdsponsors:

Clever FitJumbo Beneden-LeeuwenECG Group
IC your talentGlobal Paint ProductsCuris

Subsponsors:

Partyverhuur van DreumelWillems ConstructieDe Agave

Alex BouwmarktSchadenet RivierenlandNico van Swam Rijschool

De Waal AutogroepKeurslager Maarten KockenBedrijfskleding Maas & Waal

In samenwerking met:

Actief Maas en Waal