Route en Plattegrond

LET OP! in tegenstelling tot wat er in de bijlage bij de Maas & Waler staat is de inschrijving nog NIET gesloten, inschrijven kan nog t/m 3 juni! 

Route Survivalrun 2018

 

Start en finish zijn in Leefpark Groenewoud. De deelnemers vertrekken vanaf het centrale plein richting Willibrordusstraat. Daar worden de eerste hindernissen wat ruist daar, de dubbele plankenkoorts en een nieuwe hindernis t Werkt genomen. De route gaat verder via het Wielpad richting Molenstraat. Hier steken de deelnemers over richting weilanden en richting Past Schoenmakersstraat. De eerste nieuwe hindernissen duiken op in D’n Boogerd van Boveneind. De armspieren kunnen worden getest op hindernis nummer 11, De Spaanse Rijders, waarna we richting Dijk gaan.

 

Daar krijgen de deelnemers een van de zwaarste loop-onderdelen van het parkoers voor hun kiezen: de zware zig-zag-loop op en af en een vrij nieuw loopstuk aan de andere kant van dijk.

 

Nadat dit loopstuk is afgerond gaat de tocht verder aan de rand van het buitengebied waar de traditionele slootoversteken liggen. Via de touwbrug, de tarzanswing en de weergaloze vlonders komt men weer terug bij de voet van de dijk. Verderop langs de dijk liggen de sluipgang, de boomstammenloop en de pijp-en-trekken, een zware hindernis waarbij de mouwen opgestroopt moeten worden. Dit gaat de deelnemers de nodige energie kosten.

 

Dit gedeelte van het parkoers wordt altijd door veel toeschouwers bezocht, door het prachtige overzicht vanaf de dijk over de diverse hindernissen.

 

Imponerend is de Don Bosco netcrawl, een hindernis die de veelzijdigheid van deze scoutinggroep uit Beneden-Leeuwen laat zien. De reis brengt de lopers en loopsters richting Grachtpatserij om vervolgens uit te komen bij Balken(el)ende en het Smokkelpadje.

Rust wordt de deelnemers niet gegund, een volgende hindernis doemt op, de Bull-brug, weer een van de vele hindernissen die door scouting Don Bosco wordt gebouwd.  

 

De route loopt verder langs de Noord-Zuidweg richting Van Wei tot Wei waar een hindernis met ongelijke liggers, een slootoversteek, een passage door een paardenwei voor het nodige oponthoud zorgen. Een tocht langs slootkanten brengt de deelnemers richting de weilanden van de familie Puijker.

Via een steile slootoversteek getiteld De Oscar Uitreiking, gaat de route richting dorp, waar (noodgedwongen) een van de weinige stukjes asfalt van de route overwonnen moet worden.

 

Op het voormalige Technics-plein hebben enkele stagiaires van het Pax Christi college een nieuw onderdeel bedacht dat is opgebouwd rond vele houtwaren.  Na gesleur met diverse boomstammen gaan de deelnemers de hoek om en zien zij het finishparkoers opduiken. Eerst nog even de Willibrordusbruggen overmeesteren en daarna het park in.

 

Het lijkt erop dat de finish in zicht is, maar in het park doemen er nog een aantal flinke hindernissen op, die het einde van de run flink pittig maken. Deze hindernissen zijn allemaal in het zicht van alle bezoekers op het park, dus nog even alles geven!

 

Hindernis nummer 53 is de zeephelling, die is gekoppeld aan de spectaculaire klimtoren. Aan het eind van deze toren wachten twee brandweerpalen (één voor de snelle en één voor de minder snelle deelnemers). De organisatie heeft samen met Don Bosco de laatste 100 meter flink onderhanden genomen! Na een steile wand, vier op een rij komen de lopers uiteindelijk terecht bij de IC Your Talent-hindernis. Dat is nog even flink klimmen en klauteren, waarna iedereen glijdend over de finishlijn vliegt!

 

Op het start- finish plein kan men onder het genot van gezellige muziek en een hapje en drankje napraten over de beleefde avonturen, andere deelnemers zien finishen, en wachten op de prijsuitreiking.

 

foto6foto7

Plattegrond van de route 2018

">

Hoofdsponsors:

Clever FitJumbo Beneden-LeeuwenECG Group
IC your talentGlobal Paint ProductsCuris

Subsponsors:

Partyverhuur van DreumelWillems ConstructieDe Agave

Alex BouwmarktSchadenet RivierenlandNico van Swam Rijschool

De Waal AutogroepKeurslager Maarten KockenBedrijfskleding Maas & Waal

In samenwerking met:

Actief Maas en Waal